Σελίδες

Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Όχι στους δοσίλογους και τους τοκογλύφους, ναι σε μια κυβέρνηση της Αριστεράς

Όχι στους δοσίλογους και τους τοκογλύφους, ναι σε μια κυβέρνηση της Αριστεράς
FREE photo hosting by Fih.grΑντιγράφω από την ανακοίνωση του Πολιτικού Καφενείου για τις εκλογές στην οποία συνέβαλα κι εγώ. Τι μπορούμε λοιπόν να προτείνουμε σήμερα στο λαό; Να του υπενθυμίσουμε αυτά που έχουμε ξαναπεί. Μετά τις εκλογές και αν εκλεγούν και πάλι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, θα τα σαρώσουν ΟΛΑ. Θα φτάσουν μισθούς και συντάξεις στα 300 ή 200 ευρώ! Η εξέγερση λοιπόν στο άμεσο μέλλον είναι αναπόφευκτη. Έστω και μετά τις εκλογές οι Αριστερές δυνάμεις πρέπει να κάνουν την υπέρβαση. ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΑΥΡΟ ΜΕΤΩΠΟ. Στις εκλογές να ψηφίσουμε συντρόφους και Αριστερά κόμματα που κατανοούν την ανάγκη της ενότητας και της κοινής δράσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να υπερψηφιστεί για δύο λόγους. Ο ένας είναι πως κατά πάσαν πιθανότητα θα είναι το μοναδικό Αριστερό κόμμα (εκτός του ΚΚΕ) που θα μπει στη Βουλή και ίσως δεύτερο ή και πρώτο Κόμμα στις αυριανές εκλογές, και δεύτερον ότι μόνο με μια Αριστερή κυβέρνηση μπορούμε να απαλλαγούμε από το Μαύρο Μέτωπο των δοσίλογων, την Τρόικα, τους τοκογλύφους και τα Μνημόνια τους.
Βήχος Παναγιώτης

Στόχος μας ήταν (και παραμένει) να καταφέρουμε να ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΜΑΣ απέναντι στους συνασπισμένους Τροικανούς, τα κόμματα του ΠΑΣΟΚ της ΝΔ και του ΛΑΟΣ την κυβέρνηση Παπαδήμου και τους διεθνείς Τοκογλύφους. Είναι ανάγκη, τονίζαμε και τονίζουμε σε κάθε στιγμή, για μια πλατιά συμπαράταξη για την ανατροπή της υπάρχουσας κατάστασης. Είναι ανάγκη να ξεπερασθούν οι μικροκομματικές σκοπιμότητες και άμεσα να προταθεί στο λαό ένα πρόγραμμα εξόδου από την κρίση. Ο στόχος αυτός δεν έγινε κατορθωτό να επιτευχθεί παρ’ όλες τις προσπαθειές μας. Η πλατιά συμπαράταξη δεν επιτεύχθηκε ούτε στο ελάχιστο. Η Αριστερά άφησε στην πιο κρίσιμη, ίσως, στιγμή της ιστορίας της, ολόκληρη την κοινωνία στο έλεος των Παπαδήμων, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΛΑΟΣ ακόμα και της Χρυσής Αυγής! Οι μικροκομματικές σκοπιμότητες και τα «μαγαζάκια» της «επανάστασης» αρκέστηκαν στις μεγαλόστομες διακηρύξεις και αρνήθηκαν κάθε μετωπική δράση για να ανατρέψουμε ΣΑΝ ΗΓΕΜΟΝΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ την κοινοβουλευτική δικτατορία των προθύμων της Τρόικας και των τοκογλύφων! Η ιστορία δε θα συγχωρήσει ποτέ αυτή της στάση ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ της Αριστεράς. Ο Γολγοθάς έρχεται μετά την Ανάσταση και ποτέ δεν είναι αργά να αναλάβουμε ΌΛΟΙ όσοι μιλάμε στο όνομα της Αριστεράς, τις ευθύνες μας απέναντι στην Εργατική Τάξη και σε ολόκληρη την κοινωνία.
Σύμφωνα με την μαρξιστική κοσμοθεωρία οι εκλογές αποτελούν -κοντολογίς- δείκτη του βαθμού ωριμότητας της συνείδησης της εργατικής τάξης και των συμμάχων της.
Από το 1974 μέχρι σήμερα, η εργατική τάξη και ο πληθυσμός βιώνει στην καθημερινότητά του την βαρβαρότητα, την αγριότητα και την σήψη της καπιταλιστικής κοινωνίας.
Από το 1974 μέχρι σήμερα, οι πολιτικές δυνάμεις του αριστερού και ριζοσπαστικού πολιτικού χώρου χρησιμοποιούν (και) τις εκλογές για να προπαγανδίζουν τις ιδέες τους και καταμετρούν την πολιτική τους επιρροή, και οι δείκτες ωριμότητας της συνείδησης ήταν δυστυχώς μέχρι σήμερα απογοητευτικοί.
Αφού λοιπόν οι αντικειμενικές συνθήκες της καπιταλιστικής κοινωνίας, στα ποσοτικά και ποιοτικά της μεγέθη, έχουν μεγάλο βαθμό ωριμότητας και συνηγορούν στην αναγκαιότητα ύπαρξης ενός ρωμαλέου ριζοσπαστικού αντικαπιταλιστικού κινήματος, πρέπει να αναζητηθούν οι διαλεκτικές πολιτικές αιτίες της κραυγαλέας ανωριμότητας του υποκειμενικού παράγοντα της ελληνικής κοινωνίας.
Οι κομφορμιστικές επαναλήψεις σε στερεότυπα του τύπου «ρεφορμιστές, οπορτουνιστές κλπ», δεν μπορούν πια να δικαιολογούν τις δικές μας ανεπάρκειες και την ανικανότητά μας να επεξεργαστούμε την πολιτική στρατηγική και τακτική που θα μετατρέψει την δυνατότητα ανατροπής της κυβέρνησης των Παπαδήμιων και των μέτρων μνημονίων-τρόικας σε πραγματικότητα, την πολιτική στρατηγική και τακτική που θ’ αξιοποιήσει τις ώριμες αντικειμενικές συνθήκες της κοινωνίας και την κρίση του παγκόσμιου καπιταλιστικού συστήματος και θα συμβάλει στη δημιουργία ενός ρωμαλέου ριζοσπαστικού αντικαπιταλιστικού κινήματος.
Σύντροφοι και φίλοι: Τα δύο φυλλορροούντα «κόμματα εξουσίας» ΠΑΣΟΚ και ΝΔ επικέντρωσαν προεκλογικά την προπαγάνδα τους όχι φυσικά στα καταστροφικά έργα και ημέρες τους αλλά στο λεγόμενο «μεταναστευτικό» με στόχο όχι απλώς εκλογικό, για να κερδίσουν κάποιους πιθανούς ψηφοφόρους της ναζιστικής «Χρυσής Αυγής» ή του ΛΑΟΣ, αλλά κυρίως με στόχο μετεκλογικό: για την κλιμάκωση της κρατικής καταστολής στην ανεξέλεγκτη κατάσταση που δημιουργεί η κλιμάκωση της κρίσης με πρώτο θύμα κι αποδιοπομπαίο τράγο το πιο ευάλωτο τμήμα των θυμάτων τους, τους μετανάστες.
Η χρυσαυγίτικη εκστρατεία του παρασημοφορημένου από το Εφ Μπι Άι Χρυσοχοΐδη για το στήσιμο 31 στρατοπέδων συγκέντρωσης σε ισάριθμες περιφέρειες σε όλη την Ελλάδα δεν εξαντλείται στο μάντρωμα δεκάδων χιλιάδων οικονομικών προσφύγων και των οικογενειών τους. Αυτή θα είναι η πρώτη φουρνιά. Στους ίδιους φούρνους θα κάψουν όλους μας, όλους όσους υποφέρουν και αντιστέκονται.
Τι μπορούμε λοιπόν μετά από όλα αυτά να προτείνουμε στο λαό; Να του υπενθυμίσουμε αυτά που έχουμε ξαναπεί. Μετά τις εκλογές και αν εκλεγούν και πάλι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, θα τα σαρώσουν ΟΛΑ. Θα φτάσουν μισθούς και συντάξεις στα 300 ή 200 ευρώ! Η εξέγερση λοιπόν στο άμεσο μέλλον είναι αναπόφευκτη. Έστω και μετά τις εκλογές οι Αριστερές δυνάμεις πρέπει να κάνουν την υπέρβαση. ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΑΥΡΟ ΜΕΤΩΠΟ. Στις εκλογές να ψηφίσουν συντρόφους και κόμματα που κατανοούν την ανάγκη της ενότητας και της κοινής δράσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ψηφιστεί για δύο λόγους. Ο ένας είναι πως κατά πάσαν πιθανότητα θα είναι το μοναδικό Αριστερό κόμμα (εκτός του ΚΚΕ) που θα μπει στη Βουλή και ίσως δεύτερο ή και πρώτο στις αυριανές εκλογές, και δεύτερον ότι μόνο με μια Αριστερή κυβέρνηση μπορούμε να απαλλαγούμε από το Μαύρο Μέτωπο των δοσίλογων, την Τρόικα, τους τοκογλύφους και τα Μνημόνια τους.
Με τις εκλογές τίποτα δεν τελειώνει αλλά όλα αρχίζουν από την αρχή. Οι μεγάλες μάχες είναι μπροστά μας, μετά τις εκλογές. Και θα είναι πολύ σκληρές. Τείνουμε το χέρι σε κάθε τίμιο Αριστερό, σε κάθε τίμιο πολίτη που θέλει να απαλλαγούμε από αυτόν τον εφιάλτη. Να αγωνιστούμε μαζί και μετά τις εκλογές για την Ανατροπή των δοσίλογων.
Ο λαός μας έχει χάσει την προοπτική. Έχει χάσει την αισιοδοξία του. Έχει χάσει την ασφάλειά του. Έχει χάσει βασικά δικαιώματα της ζωής. Αν χάσει εντελώς την αξιοπρέπειά του, δεν έχει μέλλον. Θα μπει η τελεία και παύλα. Ήρθε η ώρα να αντισταθούμε. Να πούμε «δεν πάει άλλο». Να παλέψουμε και με την ψήφο μας για μια Αριστερή κυβέρνηση του λαού. «Ως εδώ». Δεν αναγνωρίζουμε κανένα χρέος. Μπορούμε να ζήσουμε χωρίς τα δάνειά τους, χωρίς τις διαταγές τους, χωρίς τους επιτρόπους τους, χωρίς το νόμισμά τους. Μπορούμε να στηριχθούμε στην εργασία μας, που μας τη στερούνε οι Νενέκοι και οι τοκογλύφοι. Μπορούμε να στηριχθούμε τη νεολαία μας, που την καταδικάζετε. Στους πόρους του τόπου μας που τους βγάζετε στο σφυρί. Στην επινοητικότητά μας, που την περιφρονείτε. Στην σχέση μας με τον υπόλοιπο κόσμο, που την ελέγχετε. Στην αλληλεγγύη μας, που την τρέμετε. Οι κατακτήσεις του κόσμου της εργασίας και το ελεύθερο πνεύμα τους δεν θα καταλήξουν στο βόθρο της Ευρωζώνης. Το κοινοβούλιο, οι πλατείες και οι δρόμοι μας περιμένουν. Η Ενότητα στη δράση μας περιμένει. Χωρίς αργοπορία. Μέχρι τη νίκη. Όποιο κι αν είναι το τίμημά της.