Σελίδες

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Αθώος ο Παναγιώτης Βήχος! Κατέρρευσε το σαθρό κατηγορητήριο



Αθώος ο Παναγιώτης Βήχος! Κατέρρευσε το σαθρό κατηγορητήριο

Το Τριμελές Κακουργοδικείο της
Αθήνας αθώωσε στις 7 Δεκέμβρη 2011 ομόφωνα το αγωνιστή Παναγιώτη Βήχο.
Πρόκειται για την τρίτη και τελεσίδικη αθώωση του αγωνιστή μετά από 14 χρόνια
ταλαιπωρίας η οποία έρχεται και μετά την καταδίκη της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό
Δικαστήριο Δικαιωάτων του Ανθρώπου. Η Πορεία Αριστερή στήριξε τον Παν. Βήχο με
δελτία τύπου και ανακοινώσεις. Η δίωξη του Παν. βήχου εντάσσεται στα πλαίσια
της τρομοκράτησης του λαϊκού κινήματος και της χειραγώγησης των εργατικολαϊκών
αγώνων.

Πορεία Αριστερή

Ανεξάρτητο φοιτητικό σχήμα

Δείτε επίσης:


Να σταματήσει ΤΩΡΑ κάθε δίωξη ενάντια
στον Παναγιώτη Βήχο!


(6/12/2011)



poreia.wordpress.com

 

ΕΠΣΕ: Υπερασπίζοντας τα ανθρώπινα δικαιώματα σε ελληνικά και διεθνή δικαστήρια



Υπερασπίζοντας τα ανθρώπινα δικαιώματα σε ελληνικά και διεθνή
δικαστήρια

Αθώωση Παναγιώτη Βήχου

To Ελληνικό Παρατηρητήριο των
Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ), με την ευκαιρία της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας
Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, ενημερώνει για την υπεράσπιση από αυτό των ανθρώπινων
δικαιωμάτων στα ελληνικά και διεθνή δικαστήρια το Δεκέμβριο 2011. Στις 7
Δεκεμβρίου 2011, μετά από μια «συνοπτική» δίκη (δεν κράτησε ούτε μια ώρα), το
Β’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνας αθώωσε τον αγωνιστή Παναγιώτη Βήχο (http://bixospanagiotis.blogspot.com/
) από την απίστευτη και αστήρικτη κατηγορία της πορνογραφίας ανηλίκων! Είναι η
τρίτη και τελική απαλλαγή του από κατηγορίες που άκριτα και ουσιαστικά
παράνομα του φόρτωσαν εισαγγελικοί λειτουργοί με βάση στοιχεία που προσπάθησε
να του φορτώσει από το 2003 η αρμόδια για τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος
υπηρεσία της αστυνομίας: οι άλλες δύο ήταν διευκόλυνση αλλότριας ακολασίας
(αθωώθηκε το 2009) και μαστροπεία (απαλλάχτηκε με βούλευμα το 2010)! Για την
όλη υπόθεση καταδικάστηκε επίσης η Ελλάδα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) για υπερβολική διάρκεια της διαδικασίας (το
2011

http://www.nsk.gr/edad/ee750.pdf
). Ως μάρτυρες κατέθεσαν δύο
τεχνικοί, ο Παναγιώτης Δημητράς και ο Αλέκος Αλαβάνος. Δωρεάν
νομική στήριξη στον Παναγιώτη Βήχο παρέσχε το ΕΠΣΕ με το δικηγόρο του Θανάση
Τάρτη.

Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ)


Β. Δίκη αστυνομικού κατηγορούμενου για βασανιστήρια με ηλεκτροσόκ

Στις 13 και 19 Δεκεμβρίου 2011, θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθήνας η δίκη αστυνομικού κατηγορούμενου για βασανιστήρια με ηλεκτροσόκ σε δύο νεαρούς στον Ασπρόπυργο τον Αύγουστο 2002. Η δίκη είχε αναβληθεί στις 3 Μαΐου 2010 (http://cm.greekhelsinki.gr/uploads/2010_files/ghm1296_diki_electroshock_greek.doc) μετά από 15 συνεδριάσεις (!). Ξεκίνησε ξανά στις 11 Νοεμβρίου 2011 και συνεχίστηκε στις 22 και 28 Νοεμβρίου και στις 1 και 9 Δεκεμβρίου 2011. Δικηγόροι των θυμάτων είναι ο Θόδωρος Σχοινάς και από το ΕΠΣΕ ο Θανάσης Τάρτης. Η δίκη δεν φαίνεται να ενδιαφέρει απολύτως κανένα αφού η αίθουσα είναι άδεια και κανένα ΜΜΕ δεν έγραψε τίποτε για αυτή! Αξιοσημείωτο είναι πως στις 22 Νοεμβρίου 2011, μάρτυρας απόστρατος υποστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ. αποκάλυψε στο δικαστήριο το ελληνικό «Γκουαντάναμο» (η παρομοίωση ήταν του Προέδρου της έδρας): αποτελεί συνήθη πρακτική οι κρατούμενοι να φυλάγονται στα αστυνομικά τμήματα γονατιστοί με χειροπέδες! Επίσης, στις 9 Δεκεμβρίου 2011, η ιατροδικαστής που είχε τότε «εξετάσει» (επιφανειακά και αντιεπαγγελματικά) τα θύματα επιβεβαίωσε ένορκη κατάθεσή της σε προηγούμενη συνεδρίαση (16/2/2010): «20 χρόνια στην ιατροδικαστική δε μου έχει τύχει περιστατικό με ηλεκτροσόκ». Τότε, ο δικηγόρος του ΕΠΣΕ Θανάσης Τάρτης της έδειξε ιατροδικαστική έκθεση της ίδιας του Ιουνίου 2002 (δύο μήνες πριν) για Νιγηριανό κρατούμενο προς απέλαση που είχε επίσης καταγγείλει ηλεκτροσόκ από αστυνομικούς…

Γ. Δίκη για εμπορία ανθρώπων με Νιγηριανούς κατηγορούμενους και θύματα

Στις 14 Δεκεμβρίου 2011, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθήνας είναι προγραμματισμένη δίκη δύο Νιγηριανών που κατηγορούνται για εμπορία ανθρώπων μετά από καταγγελία Νιγηριανής με τη συνδρομή του ΕΠΣΕ και της ΜΚΟ «Νέα Ζωή» το Νοέμβριο 2006. Η καταγγελία αρχικά δεν έγινε δεκτή από την αρμόδια υπηρεσία της αστυνομίας κατά της εμπορίας ανθρώπων και την αρμόδια εισαγγελέα για υποθέσεις εμπορίας ανθρώπων. Τις αποφάσεις αυτές ανέτρεψε εισαγγελέας εφετών τον Ιούνιο 2007 μετά από προσφυγή του ΕΠΣΕ και ελληνική και διεθνή κινητοποίηση (http://cm.greekhelsinki.gr/uploads/2007_files/ghm916_omct_nigerian_trafficking_victim_greek.doc) διατάσσοντας τακτική ανάκριση που οδήγησε στην παραπομπή σε δίκη. Δικηγόρος του θύματος θα είναι από το ΕΠΣΕ ο Θανάσης Τάρτης.

Δ. Δίκη 39 λιμενικών για ρατσιστικά συνθήματα στην παρέλαση της 25 Μαρτίου 2010

Στις 16 Δεκεμβρίου 2011, στο Ναυτοδικείο Πειραιά είναι προγραμματισμένη η δίκη 39 λιμενικών που κατηγορούνται για παράβαση του Άρθρου 2 του αντιρατσιστικού νόμου 927/79 με αντιαλβανικά και αντι-«σκοπιανά» συνθήματα κατά την παρέλαση της 25 Μαρτίου 2010. Στις 20 Σεπτεμβρίου 2011, το δικαστήριο έκανε δεκτή την παράσταση πολιτικής αγωγής δύο πολιτών της «Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας» και της Αλβανίας που κατοικούν στην Ελλάδα ενώ απέρριψε αντίστοιχο αίτημα ενός πολίτη της Αλβανίας που ζει στην Αλβανία και ενός μέλους της μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα τα μέλη της οποίας αποκαλούνται «Σκοπιανοί». Τα αιτήματα υπέβαλε ο πληρεξούσιός τους και νομικός σύμβουλος του ΕΠΣΕ Θανάσης Τάρτης. Στη συνέχεια, το Ναυτοδικείο Πειραιά αποφάσισε τη χορήγηση αντιγράφων της δικογραφίας στην πολιτική αγωγή και την κλήση ως μάρτυρα του εκπρόσωπου του ΕΠΣΕ Παναγιώτη Δημητρά (που είχε «ξεχάσει» να καλέσει η Εισαγγελία) και, λόγω αδυναμίας προσδιορισμού νέας δικασίμου μέσα σε 15 ημέρες, την αναβολή της δίκης για τις 16 Δεκεμβρίου 2011. Είναι αξιοσημείωτο πως οι κατηγορούμενοι θεωρούν τα συνθήματα ρατσιστικά αλλά ισχυρίζονται πως δεν τα φώναζαν αυτοί αλλά πολίτες που παρακολουθούσαν την παρέλαση! (http://cm.greekhelsinki.gr/uploads/2011_files/ghm1396_diki_synthimata_limenikon_greek.doc).

Ε. Εκδίκαση στην Επιτροπή Ανθρώπινων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ υπόθεσης ρατσιστικής αστυνομικής βίας κατά Ρομά

Στις 12 Δεκεμβρίου 2011, η Παγκόσμια Οργάνωση Κατά των Βασανιστηρίων και το ΕΠΣΕ θα υποβάλουν στην Επιτροπή Ανθρώπινων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ τις απαντήσεις τους στις θέσεις της Ελλάδας στην Υπόθεση Κατσαρή κατά Ελλάδας που αφορά ρατσιστική αστυνομική βία κατά μελών οικογένειας Ρομά από αστυνομικούς στο Ναύπλιο το Σεπτέμβριο 1999. Το Μάρτιο 2011, η Επιτροπή έκρινε παραδεκτή την προσφυγή ενός μέλους της οικογένειας απορρίπτοντας τις αιτιάσεις της Ελλάδας πως δεν υπήρχε εξάντληση των εσωτερικών ένδικων μέσων. (http://www.greekhelsinki.gr/greek/pressrelease/27-10-1999.html)

ΣΤ. Προσφυγές σε ΕΔΔΑ για αρχειοθέτηση μηνύσεων κατά Μητροπολιτών Αμβρόσιου και Σεραφείμ

Μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου 2011, το ΕΠΣΕ θα υποβάλει προσφυγές στο ΕΔΔΑ κατά της αρχειοθέτησης από εισαγγελείς μηνύσεων που είχαν υποβληθεί μέσω του ΕΠΣΕ από μέλη της Ένωσης Ουμανιστών Ελλάδας (ΕΝΩ.ΟΥ.ΜΕ.) κατά του Μητροπολίτη Αμβρόσιου για παραβίαση του αντιρατσιστικού νόμου και ομαδική εξύβριση κατά των άθεων τον Ιανουάριο 2010 (http://cm.greekhelsinki.gr/uploads/2010_files/ghm1287_enooume6_katadiki_epithesis_kata_zouboulidi_greek.doc) και από ομοερωτικούς ακτιβιστές κατά του Μητροπολίτη Σεραφείμ για ομαδική εξύβριση με ομοερωτοφοβικές δηλώσεις του το Δεκέμβριο 2009 (http://www.imp.gr/Ins/Etc/ANAKOINOTHEN%20OMOFYLOFYLOI%20MHNYSH.doc).

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΣΙΝΚΙ (ΕΠΣΕ)
Τ.Θ. 60820, 15304 Γλυκά Νερά, Tηλ. 2103472259 Fax: 2106018760
email: office@greekhelsinki.gr ιστοσελίδα: cm.greekhelsinki.gr/

Ομόφωνα αθώος ο Παναγιώτης Βήχος



Ομόφωνα αθώος ο Παναγιώτης Βήχος



ΔΡΟΜΟΣ της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ (10 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2011)