Σελίδες

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Αυτά τα «σκουπίδια» ποιος θα τα μαζέψει;





















Επιστρατεύουν τους απεργούς καθαριότητας με κατοχικό Νόμο!!!

Αυτά τα «σκουπίδια» ποιος θα τα μαζέψει; (δες
Φώτο)




«θα χυθεί αίμα» αν μαζέψουν ιδιώτες τα σκουπίδια










FREE photo hosting by Fih.gr
Με Νόμο του 1940 οι νέοι
Τσολάκογλου, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, επιστρατεύουν τους απεργούς Δήμων (ΠΟΕ-ΟΤΑ)
και τους απειλούν ότι αν δεν μαζέψουν τα σκουπίδια – δεν εννοεί της Βουλής -
θα



τιμωρηθούν, με αυτόφωρη διαδικασία, έως και με ισόβια κάθειρξη!!! Άραγε με
ποια ποινή πρέπει να τιμωρηθούν όλοι αυτοί που κυβέρνησαν τη χώρα και την
έφθασαν σ’ αυτή την κατάσταση; Πόσα δισ. ισόβια μπορούν να επιβληθούν σ’
αυτούς που ξεπούλησαν τη χώρα και τα δικαιώματα του λαού τους; Με πόσα δισ.
ισόβια πρέπει να τιμωρηθούν όλοι αυτοί



οι εισαγγελείς, δικαστές, παπαγαλάκια
των ΜΜΕ και οι νταβατζήδες μιας ολόκληρης κοινωνίας; Η κυβέρνηση και όλο το
πολιτικό σύστημα, αντί να απειλούν τους εργαζόμενους, το καλύτερο που έχουν να
κάνουν είναι να σηκωθούν και να φύγουν ΤΩΡΑ, όσο ακόμα προλαβαίνουν, γιατί οι
αντοχές, η ανοχή και η υπομονή έχουν τελειώσει. Ή αυτοί ή εμείς! Να
φύγουν ΤΩΡΑ τρέχοντας… Δεν χρειάζεται να ειπωθούν πολλά λόγια για να
καταδειχθεί η αθλιότητα αυτής της κυβέρνησης. Πρέπει να φύγουν, όχι όπως το
θέλουν αυτοί, αλλά με τον τρόπο που θέλει ο λαός.
Ταπεινωμένοι και
εξευτελισμένοι, τα τσιράκια του διεθνούς κεφαλαίου που έχουν φέρει το λαό σε
πλήρη απόγνωση και ταπείνωση. ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!

Παναγιώτης Βήχος



Την επείγουσα υγειονομική διάταξη για τα σκουπίδια, η οποία ουσιαστικά αναμένεται να λειτουργήσει ως «επιστράτευση» για τους απεργούς του τομέα της καθαριότητας, υπέγραψε το μεσημέρι της Παρασκευής ο αρμόδιος υπουργός, Ανδρέας Λοβέρδος. Σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία, η διάταξη θα δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ) μέσα στις επόμενες ώρες, καθώς επείγει να τεθεί σε ισχύ. Αμέσως μετά τη δημοσίευση, το περιεχόμενο της διάταξης θα πρέπει να τεθεί σε εφαρμογή.

Μεταξύ άλλων, η διάταξη περιλαμβάνει χρηματικές ποινές, αλλά και φυλάκιση για όσους εκτελούν πλημμελώς τα καθήκοντά τους.

Πλέον, οι αστυνομικές αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή, αναμένοντας εντολή από την Εισαγγελία να ανοίξει η χωματερή της Φυλής.

Για να παρέμβουν οι αστυνομικές Αρχές, ώστε να ανοίξουν οι ΧΥΤΑ, πρέπει να εκδώσει σχετική απόφαση η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ράικου, με βάση την υγειονομική διάταξη...

Προς το παρόν, η Ελένη Ράικου έχει διατάξει προκαταρκτική εξέταση για τα χθεσινά επεισόδια σε βάρος του δημάρχου Νεάπολης - Συκεών, Σίμου Δανιηλίδη, και άλλων αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στα γραφεία της ΚΕΔΕ.

Η κυρία Ράικου ζητά να εντοπιστούν οι δράστες της επίθεσης στον κ. Δανιηλίδη και να ασκηθούν σε βάρος τους οι σχετικές διώξεις, καθώς επίσης να ερευνηθεί αν δέχθηκαν επίθεση και άλλα πρόσωπα που βρίσκονταν στον ίδιο χώρο.

Εν τω μεταξύ, για το τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τα σκουπίδια συναντήθηκαν σήμερα εκπρόσωποι της ΠΟΕ-ΟΤΑ με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ). Η συνάντηση ωστόσο κατέληξε σε φιάσκο, καθώς οι εκπρόσωποι της ΠΟΕ-ΟΤΑ αποχώρησαν, ζητώντας συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών, Χάρη Καστανίδη.

Οι εργαζόμενοι στους δήμους παραμένουν συγκεντρωμένοι στον ΧΥΤΑ Φυλής και δηλώνουν έτοιμοι για όλα αν βγουν στους δρόμους για την αποκομιδή ιδιωτικές εταιρείες, όπως έχει προαναγγείλει η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση, Θέμης Μπαλασόπουλος μίλησε στην πρωινή εκπομπή του Mega και τόνισε ότι πάνε στην συνάντηση με διάθεση αποκλιμάκωσης.

Ο Θ. Μπαλασόπουλος προέτρεψε τους δημάρχους να μην απευθυνθούν σε ιδιώτες για την αποκομιδή των σκουπιδιών, γιατί έτσι οδηγείται η κατάσταση στα άκρα.

Ωστόσο, δεν ήταν στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος των εργαζομένων του δήμου Αθήνας Βασίλης Πολυμερόπουλος, ο οποίος απείλησε ότι «θα χυθεί αίμα» αν μαζέψουν ιδιώτες τα σκουπίδια.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος από την πλευρά του δήλωσε ότι θα παραπέμπονται στο αυτόφωρο όσοι εργαζόμενοι εμποδίζουν την αποκομιδή των σκουπιδιών, ενώ διαβεβαίωσε ότι από σήμερα Παρασκευή θα αρχίσει η αποκομιδή των απορριμμάτων.

Ο υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης ανακοίνωσε χθες την απόφαση της κυβέρνησης να μην πληρωθεί το προσωπικό των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης που απεργεί, κάνει καταλήψεις ή και εμποδίζει την αποκομιδή των απορριμμάτων από τις γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, η οποία και θα τεθεί σε ισχύ με την αποστολή ειδικής εγκυκλίου.

Τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ έχουν πιάσει βέβαια δουλειά!!!

«Ενώ όλη η Ελλάδα βρίσκεται μετέωρη προ των αποφάσεων των Ξένων για το μέλλον της (μεταξύ μας; Καλύτερα που τα λένε εν αγνοία μας) κι όλος ο λαός είναι με κομμένη την ανάσα, κάποιες συντεχνίες τον βασανίζουν κι από πάνω για τα άλλοτε «κεκτημένα» τους.

Τόσο οι υπάλληλοι των υπηρεσιών καθαριότητας όσο ιδίως εκείνοι των διυλιστηρίων γνωρίζουν πολύ καλά ότι δυστυχώς δεν μπορούν -ούτε πρόκειται- να εξαιρεθούν, ειδικά μόνο αυτοί(!), από τη λαίλαπα που πλήττει τους πάντες! Εργαζόμενοι καταστημάτων λιμοκτονούν μικρομεσαίοι αυτοκτονούν, άνεργοι μεταναστεύουν κι αυτοί ουδεμία συναίσθηση! Σε αυτό το σκηνικό αποτελεί σαδιστική βαρβαρότητα το να αφήνουν τον λαό μες στα σκουπίδια, χωρίς καύσιμα και μέσα μεταφοράς. Οι υποκριτικές διακηρύξεις τους μάταια κρύβουν την απόλυτη γνώση τους ότι τις κινητοποιήσεις τους τις «πληρώνει» με πρόσθετα βάσανα ο πιο αδύναμος και ο πιο φτωχός».

Θέμος Αναστασιάδης (πρώην Μαύρος Τρύπας του κώλου της Ελευθεροτυπίας)

Και για όλα αυτά σύμφωνα με τον κομιστή δεν ευθύνεται η κυβέρνηση αλλά οι εργαζόμενοι! Αυτά τα παπαγαλάκια ποιος θα τα πάρει και… θα τα σηκώσει;