Σελίδες

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Με το Βασίλη Παπακωνσταντίνου στο Σύνταγμα - 13 Ιούνη 2011



Με το Βασίλη Παπακωνσταντίνου στο Σύνταγμα





FREE photo hosting by Fih.gr










«Είμαι και θα είμαι καθημερινά στο πλάι σας, στην Πλατεία, φωνάζοντας στους “νόμιμους” και επίσημους τοκογλύφους-νταβατζήδες: “Δεν θα πεθάνουμε ποτέ κουφάλα νεκροθάφτη”».
"Έχει αποδειχθεί ιστορικά και έχει ειπωθεί με πολύ απλό τρόπο στο γνωστό σύνθημα, πως "Λαός ενωμένος-ποτέ νικημένος". Χαιρετίζω και τάσσομαι έμπρακτα υπέρ των συγκεντρώσεων των εξεγερμένων πλέον πολιτών στις πλατείες. Εκείνο που πρέπει να διαφυλαχθεί ως κόρη οφθαλμού είναι η ενότητα και η σύμπραξη όλων των διαφορετικών απόψεων που έχουν έτσι κι αλλιώς κάτι θετικό να προσφέρουν και το έχουν αποδείξει με την αυτοδιάθεσή τους και τον καθημερινό τους αγώνα. Όπως έκανα πάντα,έτσι και τώρα,είμαι έτοιμος να συμπορευθώ μαζί σας στις ανάγκες αυτού του ενωμένου κινήματος και σαν καλλιτέχνης και σαν άνθρωπος. Είμαι και θα είμαι καθημερινά στο πλάι σας, στην Πλατεία, φωνάζοντας στους "νόμιμους" και επίσημους τοκογλύφους-νταβατζήδες: "Δεν θα πεθάνουμε ποτέ κουφάλα νεκροθάφτη". Αυτή είναι η δήλωση του Βασίλη Παπακωνσταντίνου για το μεγαλειώδες Κίνημα των Αγανακτισμένων που συνεχίζεται 19 μέρες τώρα προειδοποιώντας κυβέρνηση και Σύστημα πώς «ΔΕ ΘΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΝ ΔΕΝ ΦΥΓΕΤE»!
Στο Σύνταγμα συνάντησα τον τραγουδιστή Βασίλη Παπακωνσταντίνου, τον οποίο γνωρίζω από το 1970! Είχαμε πολύ καιρό να τα πούμε και η ώρα δεν ήταν κατάλληλη για πολλές κουβέντες. Μετά τις σχετικές αγγαλιές τον ρώτησα για το γνωστό «επεισόδιο» μαζί του πριν λίγες ημέρες και μου είπε πως πρόκειται για παρεξήγηση. «Είμαι εδώ κάθε βράδυ και θα είμαι μέχρι το τέλος», μου είπε και με παρέπεμψε στην παραπάνω δήλωση που έχει κάνει. Εστειλε αγωνιστικούς χαιρετισμούς στους συντρόφους και φίλους του Πολιτικού Καφενείου και μου δήλωσε ρητά «δεν κάνω κανένα διαχωρισμό κάτω και πάνω πλατείας, είμαι μαζί με όλους όσους ζητάνε 19 μέρες τώρα ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ η ΤΡΟΙΚΑ και τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ. Βρίσκομαι από την πρώτη μέρα στην πλατεία και δε θα φύγω αν δεν φύγουν αυτοί που ευθύνονται για την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η χώρα μας και οι εργαζόμενοι. Εκείνο που πρέπει να διαφυλαχθεί ως κόρη οφθαλμού Παναγιώτη, είναι η ενότητα και η σύμπραξη όλων των διαφορετικών απόψεων που έχουν έτσι κι αλλιώς κάτι θετικό να προσφέρουν και το έχουν αποδείξει με την αυτοδιάθεσή τους και τον καθημερινό τους αγώνα». Φιληθήκαμε ξανά και εγώ πήγα στο γνωστό πανό μας, αυτό το κίτρινο πανό του «Μετώπου» όπου γράφει τα ίδια λόγια πάνω κάτω με αυτά του συνάδελφου και συναγωνιστή για πολλές δεκαετίες, Βασίλη Παπακωνσταντίνου: «ΔΕΝ ΘΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΝ ΔΕΝ ΦΥΓΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – ΤΡΟΙΚΑ – ΧΡΕΟΣ».