Σελίδες

Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Ραντεβού σε Σύνταγμα και... Mega – 7 Ιούνη 2011



Ραντεβού σε Σύνταγμα και... Mega





FREE photo hosting by Fih.gr







14η μέρα και μπροστά από το κτίριο της Βουλής στην πλατεία Συντάγματος συγκεντρώθηκαν οι «αγανακτισμένοι» πολίτες, που διαδηλώνουν ειρηνικά κατά του μνημονίου και των σκληρών μέτρων λιτότητας, που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση. Σήμερα οι Αγανακτισμένοι έδωσαν ραντεβού και έξω από το τηλεοπτικό κανάλι MEGA, στις 20:00, κατά τη διάρκεια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων και διαμαρτυρήθηκαν για τον τρόπο κάλυψης της διαμαρτυρίας τους. Συγκέντρωση αγανακτισμένων πραγματοποιήθηκε και μπροστά από το Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη. Εν τω μεταξύ ένταση έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στον Μίκη Θεδωράκη και τον Δήμο της Θεσσαλονίκης, με αφορμή την άρνηση του τελευταίου να παραχωρήσει κεντρική πλατεία της πόλης για την οργάνωση συγκέντρωσης κατά του Μνημονίου. Οι συγκεντρωμένοι απόψε ήταν λιγότεροι από τις προηγούμενες ημέρες, αλλά, όπως ανέφεραν εκπρόσωποί τους ετοιμάζουν συγκέντρωση, αύριο, Τετάρτη, στην πλατεία Συντάγματος με στόχο τον αποκλεισμό της Βουλής, προκειμένου την επομένη, που είναι η συζήτηση του μεσοπρόθεσμου στο υπουργικό συμβούλιο, να μην πραγματοποιηθεί.
Βήχος Παναγιώτης

Στο Σύνταγμα για 13η ημέρα οι Αγανακτισμένοι – 6 Ιούνη 2011



Στο Σύνταγμα για 13η ημέρα οι Αγανακτισμένοι





FREE photo hosting by Fih.gr






FREE photo hosting by Fih.gr








Ο αγώνας συνεχίζεται δυναμικά για τους
Αγανακτισμένους σε όλη την Ελλάδα, την επομένη της μεγαλύτερης μέχρι στιγμής
συγκέντρωσης στην Αθήνα, που ταρακούνησε για τα καλά τα θεμέλια της Βουλής και
του πολιτικού συστήματος. Ημέρα διαβούλευσης και ενημέρωσης για το χρέος η
σημερινή, με τη συμμετοχή οικονομολόγων και αναλυτών, ώστε να ενταθούν οι
προσπάθειες για μια εναλλακτική αντιμετώπιση της κρίσης.



Ο αγώνας συνεχίζεται δυναμικά για τους Αγανακτισμένους σε όλη την Ελλάδα, την επομένη της μεγαλύτερης μέχρι στιγμής συγκέντρωσης στην Αθήνα, που ταρακούνησε για τα καλά τα θεμέλια της Βουλής και του πολιτικού συστήματος. Ημέρα διαβούλευσης και ενημέρωσης για το χρέος η σημερινή, με τη συμμετοχή οικονομολόγων και αναλυτών, ώστε να ενταθούν οι προσπάθειες για μια εναλλακτική αντιμετώπιση της κρίσης.

Πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί και σήμερα μπροστά από τη Βουλή για να διαμαρτυρηθεί κατά της κυβερνητικής πολιτικής και του Μνημονίου. Πιστοί στο ραντεβού τους για 13η συνεχή ημέρα, χιλιάδες Αγανακτισμένοι διαδηλωτές έχουν συγκεντρωθεί στο Σύνταγμα. Αργά το απόγευμα μάλιστα, έγινε στην Πλατεία Συντάγματος "Λαϊκή Συνέλευση", κατά τη διάρκεια της οποίας πραγματοποιήθηκε η "Ημέρα διαβούλευσης και ενημέρωσης για το χρέος". Βασικοί ομιλητές ήταν ο συνταγματολόγος Γιώργος Κατρούγκαλος και οι οικονομολόγοι, Γιάννης Βαρουφάκης, Δημήτρης Καζάκης και Ευκλείδης Τσακαλώτος οι οποίοι ενημέρωσαν τους συγκεντρωμένους για τη δανειακή σύμβαση και την αντιμετώπιση του χρέους.

Και σήμερα πάντως βρίσκονται στην περιοχή ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ, ενώ από την χτεσινή συγκέντρωση, έχουν μείνει τα κάγκελα της αστυνομίας γύρω από τη Βουλή που καρτούν μακριά από τον Άγνωστο Στρατιώτη ακόμα και τους Τουρίστες.

Λόγω της συγκέντρωσης, είναι κλειστή η λεωφ. Αμαλίας από την Ξενοφώντος και η Βασ. Σοφίας από τη Σέκερη.

Η χτεσινή μεγαλειώδης διαδήλωση της Κυριακής, στην οποία περισσότεροι από 300.000 πολίτες έδωσαν το δυναμικό παρόν, έγινε στο πλαίσιο του 2ου πανευρωπαϊκού ραντεβού των πολιτών, που πλήττονται από την οικονομική πολιτική της Ε.Ε.