Σελίδες

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Στις 23 Ιούνη Πάμε Σύνταγμα–Μένουμε Σύνταγμα: ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ



Στις 23 Ιούνη Πάμε Σύνταγμα – Μένουμε Σύνταγμα:
ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΤΟ

ΠΑΣΟΚ


















FREE photo hosting by Fih.gr
Όλοι και όλες! Όλος ο λαός που
βαρέθηκε να περιμένει να τελειώσουν οι κοκορομαχίες μεγάλου μέρους της
Αριστεράς, βαρέθηκε τα ψέματα όλων των πολιτικών των αστικών κομμάτων και των
«αριστερών μαϊντανών» τους στη Βουλή, που βλέπει ένα καινούργιο Μνημόνιο να
έρχεται, που θα διαλύσει ότι έχει απομείνει στην Ελληνική κοινωνία, θα βυθίσει
στην πλήρη εξαθλίωση τις δυνάμεις της εργασίας και του πολιτισμού, τους
μισθοσυντήρητους,τα πλατειά λαϊκά στρώματα και τους μικρομεσαίους, τα «περήφανα γηρατειά» και τη νεολαία που της έκλεψαν το μέλλον! Όλοι στις
23 Ιούνη στο Σύνταγμα
– αν δεν μας προλάβουν τα γεγονότα που τρέχουν με
αστραπιαία ταχύτητα – με αίτημα αποφασιστικό: ΝΑ ΠΕΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΡΑ!
Όσοι μεμψιμοιρούν, όσοι φέρνουν προσκόμματα και διάφορες προφάσεις να κάτσουν
στην άκρη. Δεν τους χρειάζεται κανένας! Οι άλλοι, ΌΛΟΙ ΟΙ ΆΛΛΟΙ, ο λαός
ο πάντοτε ευκολόπιστος και πάντα προδομένος να είναι εκεί. Κάθε λεπτό που
περνάει να μιλάμε με τους διπλανούς μας, τους φίλους και συντρόφους μας, να
παίρνουμε πρωτοβουλίες για την μαζικότερη παρουσία μας. Να φτιάξουμε ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ
προκηρύξεις, Αφίσες, ότι είναι δυνατόν ώστε να προπαγανδιστεί αυτή η μέρα που
μπορεί να αλλάξει όχι μόνο τη δική μας ζωή και να ανατρέψει τον κατήφορο προς
τον Άδη στη χώρα μας, αλλά να δημιουργήσει Ντόμινο και για άλλες Ευρωπαϊκές
χώρες. Σήμερα, η ατομική ένταξη και συμμετοχή στον κοινό αγώνα για την
ανατροπή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ κλπ., είναι η θεληματική πράξη που
μεταμορφώνει το κάθε εντασσόμενο άτομο σε ιστορική προσωπικότητα, που
μετουσιώνει το κάθε εξατομικευμένο υποκειμενικό βίωμα εναντιότητας στη
σημερινή κατάσταση, σε εξατομικευμένο υποκειμενικό βίωμα της συνείδησης που
ανακλά το Είναι και διαμορφώνει το Γίγνεσθαι. Σήμερα, η πάλη με σαφή
προσανατολισμό την «ανατροπή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και την αναίρεση
των μέτρων ΠΑΣΟΚ-μνημονίου-τρόικας»
διερμηνεύει, αξιολογεί και
κατατάσσει ιστορικά κάθε άτομο, κάθε κοινωνική και πολιτική δύναμη. Σύντροφοι
και φίλοι. Ετοιμάζουν καινούργιο Νόμο για τις δημόσιες συναθροίσεις! Θα
απαγορεύουν και τις διαδηλώσεις σε λίγο! Επαναλαμβάνω και για τα ώτα μη
ακουόντων: «Αυτές είναι οι ώρες που δοκιμάζονται οι ψυχές των Ανθρώπων».
ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ!

Βήχος Παναγιώτης

Ο κάθε φίλος, ο κάθε συναγωνιστής, ο κάθε σύντροφος πρέπει να καταλάβει πως η δική του ατομική συμμετοχή στο Σύνταγμα και η παραμονή του εκεί, καθώς και η κατεύθυνση που έχει αυτή η ενέργεια, η δική του ατομική συμμετοχή στον αγώνα, είναι η αναγκαία προϋπόθεση για τη συγκρότηση της συλλογικής πολιτικής υπόστασης, που θα εκδηλώνει, μαζικά και με όρους κινήματος, τη συλλογική βούληση για ανατροπή της σημερινής πολιτικής και κοινωνικής πραγματικότητας, με την Ανατροπή του ΠΑΣΟΚ. Ο κάθε φίλος, ο κάθε συναγωνιστής, ο κάθε σύντροφος πρέπει να καταλάβει ότι χωρίς τη δική του συμμετοχή, και χωρίς την δυναμική που απορρέει απ’ αυτήν, τίποτε απ’ όσα συμβαίνουν σήμερα δεν πρόκειται ν’ αλλάξει. Η ατομική ευθύνη της καθεμιάς και του καθενός από εμάς, της καθεμιάς και του καθενός από εσάς, δεν μπορεί να παραγραφεί πλέον από το «τι δεν κάνουν όλοι οι άλλοι, κόμματα, ηγεσίες κλπ. κλπ.», αφού εμείς, εσείς, όλοι μας, δεν κάνουμε πρακτικά σήμερα, αυτό που, εδώ και πολλά χρόνια, διαμαρτυρόμαστε και γκρινιάζουμε ότι «δεν πράττουν οι άλλοι για μας».

Σήμερα, η ατομική ένταξη και συμμετοχή στον κοινό αγώνα για την ανατροπή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ κλπ., είναι η θεληματική πράξη που μεταμορφώνει το κάθε εντασσόμενο άτομο σε ιστορική προσωπικότητα, που μετουσιώνει το κάθε εξατομικευμένο υποκειμενικό βίωμα εναντιότητας στη σημερινή κατάσταση, σε εξατομικευμένο υποκειμενικό βίωμα της συνείδησης που ανακλά το Είναι και διαμορφώνει το Γίγνεσθαι.

Φίλοι, συναγωνιστές, σύντροφοι, αν το θελήσουμε, αν ενώσουμε τις δυνάμεις μας, την αγανάκτησή μας, την οργή μας ενάντια στη σημερινή εφιαλτική πραγματικότητα, θα γίνουμε, όπως λέει και το γνωστό τραγούδι, από δυό-τρείς χίλιοι δεκατρείς, θα γίνουμε ένας ακατανίκητος λαϊκός χείμαρρος, που θ’ ανατρέψει την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, θ’ αναιρέσει τα μέτρα ΠΑΣΟΚ-μνημονίου-τρόικας και θα δημιουργήσει τις συνθήκες για ένα καλύτερο παρόν κι ένα ακόμη πιο ελπιδοφόρο μέλλον.

Η πολιτική αυτο-οργάνωση των μισθοσυντήρητων, της νεολαίας και του λαού, με στόχο Ν’ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ - Ν’ ΑΝΑΙΡΕΘΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ - ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΤΡΟΪΚΑ, είναι η αναγκαία πολιτική συνθήκη που απαιτούν οι περιστάσεις για ν’ αποτραπεί η καταστροφή που μας απειλεί.

Ο στόχος Ν’ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, ν’ ανατραπεί η πολιτική που υπηρετεί την αριστοκρατία του πλούτου, που υπηρετεί το υπερσυσσωρευμένο ελληνικό και πολυεθνικό κεφάλαιο, είναι ο στόχος που μπορεί να ενεργοποιήσει και να ενοποιήσει την πλειονοψηφία, και των μισθοσυντήρητων, και των στρωμάτων του πληθυσμού που δεν ανήκουν στην εργατική τάξη αλλά πλήττονται καθοριστικά και θανάσιμα από τη σημερινή κατάσταση.

Σήμερα, με τα μέτρα ΠΑΣΟΚ-ΤΡΟΪΚΑΣ, ακόμη και τα αστικοδημοκρατικά αιτήματα του περασμένου αιώνα μπαίνουν στην ημερήσια διάταξη των διεκδικήσεων της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.

Σε κάθε πόλη, σε κάθε συνοικία, σε κάθε χωριό, σε κάθε χώρο εργασιακής και κοινωνικής δραστηριότητας, πρέπει να υπάρξουν πρωτοβουλίες και να συγκροτηθούν πολιτικές συσπειρώσεις -έξω και πέρα από τα παραδοσιακά πολιτικά κόμματα, κοινοβουλευτικά και εξωκοινοβουλευτικά- έτσι ώστε να καλυφθεί το πολιτικό κενό εκπροσώπησης των λαϊκών συμφερόντων με όρους κινήματος.

Η κάθε Ελληνίδα και ο κάθε Έλληνας, μισθωτός, νεολαίος, μικρομεσαίος κλπ., πρέπει να καταλάβει πως η δική του ατομική συμμετοχή είναι η αναγκαία προϋπόθεση για τη συγκρότηση της συλλογικής πολιτικής υπόστασης, που θα εκδηλώνει, μαζικά και με όρους κινήματος, τη συλλογική βούληση για ανατροπή της σημερινής πολιτικής και κοινωνικής πραγματικότητας.

Σήμερα, εκείνο που επείγει δεν είναι η άμεση επίλυση των πολιτικών και ιδεολογικών διαφορών των διαφόρων τμημάτων του ριζοσπαστικού πολιτικού χώρου, ούτε η άμεση πολιτική-ιδεολογική προγραμματική ενότητα της Αριστεράς. Στις σημερινές συνθήκες, οι πρωτοβουλίες για διάλογο πάνω στα γενικά ζητούμενα και τα δια ταύτα του κινήματος αναδεικνύουν, μέσα από τις διαφορετικές προσεγγίσεις πάνω στα ζητούμενα και τα δια ταύτα της αντιμετώπισης της καταστροφής που απειλεί τους μισθοσυντήρητους και τα λαϊκά στρώματα, τις αλληλοαναιρούμενες και αξεπέραστες ιδεολογικοπολιτικές αφετηρίες αυτών που μετέχουν σ’ έναν τέτοιο διάλογο, οξύνουν τις υπάρχουσες αντιθέσεις, εντοπίζουν και περιχαρακώνουν τις ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές, και δημιουργούν σύγχυση και κλίμα αποσυσπείρωσης στις κατηγορίες του πληθυσμού που πλήττονται από τη σημερινή πολιτική κατάσταση. Έτσι, μ’ αυτόν τον τρόπο, ούτε η ενότητα του ριζοσπαστικού πολιτικού χώρου και της Αριστεράς διευκολύνεται, ούτε οι υποκειμενικές συνθήκες για την αγωνιστική συσπείρωση των λαϊκών στρωμάτων ενάντια στα μέτρα ΠΑΣΟΚ-ΤΡΟΪΚΑΣ επιτυγχάνονται.

Σήμερα, εκείνο που επείγει είναι η άμεση συνεννόηση και ο συντονισμός των πολυδιασπασμένων πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων του ριζοσπαστικού και εν γένει του δημοκρατικού και προοδευτικού χώρου. Η συνεννόηση και ο συντονισμός θα προκύψει, όχι μέσα από την άμεση άμβλυνση της πολιτικής διαφορετικότητας -πράγμα αδύνατον να συμβεί στις σημερινές συνθήκες, αλλά μέσα από την αγωνιστική σύμπραξη με κατεύθυνση την ανατροπή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και των μέτρων μνημονίου-τρόικας.

Επισημαίνω αυτά που λέμε σαν Συλλογικότητα του Πολιτικού Καφενείου: Αφού λοιπόν οι αντικειμενικές συνθήκες της καπιταλιστικής κοινωνίας, στα ποσοτικά και ποιοτικά της μεγέθη, έχουν μεγάλο βαθμό ωριμότητας και συνηγορούν στην αναγκαιότητα ύπαρξης ενός ρωμαλέου ριζοσπαστικού αντικαπιταλιστικού κινήματος, πρέπει να αναζητηθούν οι διαλεκτικές πολιτικές αιτίες της κραυγαλέας ανωριμότητας του υποκειμενικού παράγοντα της ελληνικής κοινωνίας.

Οι κομφορμιστικές επαναλήψεις σε στερεότυπα του τύπου «ρεφορμιστές, οπορτουνιστές κλπ», πρέπει να τελειώνουν γιατί δεν μπορούν πια να δικαιολογούν τις δικές μας ανεπάρκειες και την ανικανότητά μας να παράξουμε την πολιτική στρατηγική και τακτική που θα μετατρέψει την δυνατότητα ανατροπής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και των μέτρων μνημονίου-τρόικας σε πραγματικότητα, την πολιτική στρατηγική και τακτική που θ’ αξιοποιήσει τις ώριμες αντικειμενικές συνθήκες της κοινωνίας και την κρίση του παγκόσμιου καπιταλιστικού συστήματος και θα συμβάλει στη δημιουργία ενός ρωμαλέου ριζοσπαστικού αντικαπιταλιστικού κινήματος.

Ας γίνει, λοιπόν, η κόλαση, που προετοιμάζει για τα λαϊκά στρώματα η ιθύνουσα τάξη, αιτία να βλαστήσει, μέσα στα σπλάχνα της σημερινής κοινωνίας, η υποκειμενική προϋπόθεση για το «νέο».

ΌΛΟΙ ΚΑΙ ΌΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΙΣ 23 ΙΟΥΝΗ

ΠΑΜΕ ΣΥΝΤΑΓΜΑ – ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΝΑ ΠΕΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ – ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΤΡΟΙΚΑ