Σελίδες

Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

"ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΟΥ"!


Η ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΨΑΡΟΥΔΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ

"ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΟΥ"!

Δημοσιεύθηκε στις εφημερίδες ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ και ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΛΗ το Νοέμβρη του 1974

ΒΗΧΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ


"Αγαπητέ κ, Ψαρουδάκη,

Σήμερα έμαθα ότι αποφασίσατε να λάβετε μέρος στον εκλογικό αγώνα. Δεν με εξέπληξε τόσο η απόφασής σας αυτή, όσο το ότι στον εκλογικό αγώνα κατήλθατε με την παράταξη της Ένωσης Κέντρου. Η Ένωσης Κέντρου, κ. Ψαρουδάκη, και ο Μαύρος, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, είναι αντιπρόσωποι της α σ τ ι κ ή ς τάξης που τόσο επίμονα και σωστά χτυπάτε τόσα χρόνια, και σ υ ν υ π ε ύ θ υ ν η στην κυβέρνηση Καραμανλή για το ετοιμαζόμενο εκλογικό πραξικόπημα υπέρ της Δεξιάς.

Η κοινωνία που θα φτιάξει (αν βγει που δεν θα βγει) η Ένωσης Κέντρου μήπως δεν θα είναι α σ τ ι κ ή ; Μήπως η α τ ο μ ι κ ή ι δ ι ο κ τ η σ ί α στα παραγωγικά μέσα (έδαφος, εργοστάσια, πλοία, σιδηρόδρομοι, τράπεζες, κλπ.), θα εκλείψει; μήπως δεν θα υπάρχει η κερδοσκοπική μορφή της παραγωγής; Ο ελεύθερος ανταγωνισμός; Εσείς ο ίδιος στα γραφτά σας μας λέτε: "Η κατάργηση της ατομικής ιδιοκτησίας στα παραγωγικά μέσα θα προστατέψει το λαό, τόσο σαν εργάτη, όσο και σαν καταναλωτή". Γράφετε επίσης: "Πίσω από κ ά θ ε αστικό κόμμα υπάρχουν ορισμένα οικονομικά συγκροτήματα, για μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας".

Μήπως η ένωσης Κέντρου δεν είναι αστικό κόμμα; Ξεχάσατε μήπως πώς κάποια μέρα όταν η χούντα είχε στείλει κι εσάς και τον κ. Μαύρο στην Γυάρο σε μια συζήτηση που είχατε με τον κ. Μαύρο και του είχατε πει: "Η οικονομία, στηριγμένη πάνω στα αστικά πλαίσια, είναι καταδικασμένη να καταρρεύσει και θέλει ...ριζική αλλαγή", ο κ. Μαύρος, αντί απαντήσεως είπε: "Κοιτάξτε αυτό το... φιδάκι"!

Θα καταλάβατε τότε ότι ο κ. Μαύρος δεν ήθελε συζήτηση πάνω σ΄ αυτό το θέμα. Κύριε Ψαρουδάκη, η συνεργασία σας με το Κέντρο είναι προδοτική και εξυπηρετεί μόνο το Κέντρο, και όχι το λαό, μα ούτε κι εσάς. Γνωρίζετε ότι το αστικό κράτος γεννήθηκε απ΄ την παράνομη σχέση του ατόμου και των οικονομικών αγαθών. Στη σχέση αυτή δεν κυριάρχησε ο ανθρωπισμός (στον καπιταλισμό δεν υπάρχει ανθρωπισμός, αλλά βαρβαρότητα) μα η λογική της πλεονεξίας και το δίκαιο του ισχυρού. Γι΄ αυτό, το αστικό κράτος είναι η ντροπή του πνεύματος που πουλήθηκε, ο εξευτελισμός της ηθικής που υποτάχτηκε στο ανθρώπινο κτήνος. Η ζωντανή μαρτυρία της λιποταξίας των πνευματικών ηγετών. Έτσι ο ξεπεσμός έγινε κατάσταση, κι η προδοσία πήρε μαχητική μορφή. (Τα λόγια σας μεταχειρίζομαι). Το αστικό κράτος κυβερνά με το ψέμα.

Η εξουσία του προέρχεται από το κ ε φ ά λ α ι ο και όχι από το λαό. Πώς τώρα εσείς - που μαζί του αγωνίστηκα στην περίοδο της χούντας - ο αγωνιστής, ο εχθρός του αστικού κράτους, συμπράττετε και συνεργάζεστε μ΄ αυτό; Στα γραφτά σας μας λέτε: "Η χριστιανική δημοκρατία έχει δεξιά της ένα άλλο σύστημα. Το αστικό που το πολίτευμά του το ονομάζει δημοκρατία. Η θεωρία και η πράξη φωνάζει πώς δημοκρατία δεν υπάρχει σ΄ αυτήν την παράταξη".

Κύριε Ψαρουδάκη, δ ε ν τ α π ι σ τ ε ύ ε τ ε π ι α α υ τ ά που μας λέγατε;

Οι επόμενες ημέρες θα αποδείξουν, αγαπητέ φίλε Ψαρουδάκη, πόσο δίκιο έχω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου