Σελίδες

Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Παραιτήθηκε ο Κων. Καραμανλής!!!



Κατέρρευσε η ΝΔ. 10 μονάδες κάτω από το ΠΑΣΟΚ!!!




Παραιτήθηκε ο Κων. Καραμανλής!!!






Ο
«ΒΑΣΙΛΙΑΣ» ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΣ ΑΠΕΘΑΝΕ:


"ΖΗΤΩ" Ο ΝΕΟΣ ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΣ!




Ο Kαραμανλής κατάρρευσε υπό το βάρος των αντιφάσεων στις
οποίες παράδερνε όχι απλά η κυβέρνησή του, αλλά το όλο μεταπολιτευτικό αστικό
πολιτικό σύστημα. Φυσικά ούτε η νέα κυβέρνηση του μεταλλαγμένου ΠAΣOK του
«Γιωργάκη» μπορεί να αντιμετωπίσει την κρίση του καπιταλισμού· είναι ο έτερος
στυλοβάτης του συστήματος που θα επιχειρήσει να επιβάλει τα μέτρα που
υπαγορεύουν οι τραπεζίτες, οι βιομήχανοι και η ιμπεριαλιστική Eυρωπαϊκή Ένωση.
Kανείς δεν μπορεί να ξεχάσει πως ήταν το ΠAΣOK εκείνο που άνοιξε το δρόμο στις
δεξιές ιδιωτικοποιήσεις και στην επίθεση στο ασφαλιστικό, ενώ τον περασμένο
Δεκέμβρη συναγωνίστηκε το ΛA.O.Σ.στις απαιτήσεις για καταστολή της εξέγερσης.


ΒΗΧΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ



Συνεχή
ροή αποτελεσμάτων των εκλογών





















{Κάτι που πιστεύω πως πρέπει να δούμε. Η τεράστια πλειοψηφία των ψηφοφόρων έδειξε ότι ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ. Απορρίπτει τη Νεο-φιλελεύθερη πολιτική της ΝΔ. Το ότι αυτή η αντίθεση εκφράστηκε στρεβλά ψηφίζοντας το ΠΑΣΟΚ (για να φύγουν οι κλέφτες και οι απατεώνες) είναι κάτι που σε πολύ μεγάλο βαθμό οφείλεται και στην αλλοτρίωση που έχει υποστεί ένα μεγάλο τμήμα των ψηφοφόρων, αλλά και στην ανυπαρξία εναλλακτικής λύσης προς μια Σοσιαλιστική διέξοδο!
Ψήφισαν ΠΑΣΟΚ γιατί δεν βλέπουν κανένα Κόμμα που να μπορεί να τους βγάλει από το αδιέξοδο που τους έριξε η νεοφιλελεύθερη πολιτική της ΝΔ. Η έλλειψη ενός Κομμουνιστικού Επαναστατικού Κόμματος που θα μπει μέσα στις μάζες κάνοντάς τες να το εμπιστευθούν δεν μπορεί να φέρει διαφορετικά αποτελέσματα. Η ίδια κατάσταση θα εξακολουθήσει αν δεν συμβούν ορισμένες ενέργειες εκ μέρους της Επαναστατικής Κομμουνιστικής Αριστεράς.
Οι επόμενοι μήνες θα δείξουν ότι ούτε το ΠΑΣΟΚ θα βγάλει τους εργαζόμενους από το τρομερό οικονομικό/πολιτικό αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί. Έχουμε προειδοποιήσει με τις μικρές μας δυνάμεις, τους εργαζόμενους. Πρέπει να αναπτυχθούν αγώνες. Να μπούμε στα συνδικάτα, στις γειτονιές και στην ίδια μας την πολυκατοικία. Να δείξουμε στο λαό μας που πραγματικά βρίσκεται η πραγματική διέξοδος.
Δεν είναι εύκολη δουλειά. Η Επαναστατική Αριστερά πρέπει να υπερβεί τις όποιες διαφορές της, να παραμερίσει, εν ανάγκη, όσους βάζουν φρένο στην επαναστατικοποίησή της, και να ρίξει βαθιές ρίζες στην εργατική τάξη, τους αγρότες, τη νεολαία και τους διανοούμενους. Ο λαός μας ψάχνει για διέξοδο. Μόνο ένα ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ - που σήμερα δεν υπάρχει - και ένα Μεταβατικό Πρόγραμμα με σοσιαλιστικές λύσεις μπορούν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για μία πραγματικά νέα προοπτική στη ζωή μας}.


Την ίδια στιγμή που το ΠΑΣΟΚ πανηγυρίζει τη νίκη του επί της κυβέρνησης του Νέρωνα Καραμανλή και της ΝΔ, την ώρα που οι ταγοί της πολιτικής εξουσίας εναλλάσσονται στην διακυβέρνηση της χώρας, χιλιάδες εργαζόμενοι ζουν το δικό τους δράμα.

Μέσα σε λίγες μέρες μόνο, χιλιάδες νέοι άνεργοι προστέθηκαν στις λίστες του ταμείου ανεργίας.

Οι δεκάδες εργαζόμενοι στην εταιρεία Κανάκης καταρχήν που μπήκε επισήμως σε διαδικασία εκκαθάρισης.

Οι 700 ναυτεργάτες της εταιρείας Αγούδημος, της οποίας τα 8 πλοία κατασχέθηκαν λόγω χρεών, κάτι που αφήνει και μια σειρά νησιών του Αιγαίου χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση.

Οι 2.000 υπάλληλοι των θυγατρικών ασφαλιστικών εταιρειών της ΑΣΠΙΣ, της πρώτης μεγάλης ασφαλιστικής εταιρείας που βαράει κανόνι από την κρίση, αφήνοντας ξεκρέμαστους και εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένους.

Και έπονται και άλλες απολύσεις.

Η πυρκαγιά του εργοστασίου της ΕΒΓΑ, έχει αφήσει ξεκρέμαστους τους 400 εργαζόμενους της μονάδας παραγωγής παγωτού.

Η ανοιχτή απειλή της γερμανικής εταιρείας HDW, για απόσυρση από τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, απειλεί τους πάνω από 2.000 εργαζόμενους σε αυτή.

Κανένα Κόμμα της άρχουσας τάξης και καμία κυβέρνηση καπιταλιστική δεν μπορεί να δώσει την λύση και να θρέψει τις χιλιάδες οικογένειες των εργαζομένων που μένουν στον δρόμο.

Το δικό μας χρέος μετά και την εκλογική μάχη που δόσαμε συνεχίζεται από αύριο στους δρόμους, στην καθημερινή κινητοποίηση των εργαζομένων, για να μην πληρώσουμε εμείς την κρίση.

Να οργανώσουμε τον αγώνα για επαναστατική σοσιαλιστική διέξοδο, με εργατική εξουσία.

Το 2004 φύγανε οι κλέφτες για να έρθουν οι ληστές. Ύστερα από 5,5 χρόνια ληστείας του εργατικού εισοδήματος, ανεργίας και εργασιακής ανασφάλειας, απίθανης διαφθοράς και σκανδάλων, ο Kαραμανλής, επικαλούμενος πάλι τα προβλήματα της οικονομίας, ζήτησε την έγκριση των ψηφοφόρων για να εφαρμόσει ένα αντιλαϊκό πρόγραμμα ταξικού πολέμου με το τρίπτυχο: άγριες περικοπές των δημοσίων δαπανών, φορομπηχτική αφαίμαξη και αντιμεταρρυθμίσεις που θα καταργήσουν και τα υπόλοιπα κοινωνικά δικαιώματα των εργαζομένων. Φυσικά μαυρίστηκε και η ΝΔ καταποντίστηκε κάτω από τη λαϊκή κατακραυγή.

O Kαραμανλής, έχοντας καλύψει πλήρως τους Bατοπεδινούς φίλους του τώρα τους ακολουθεί, στοιχιζόμενος πίσω από την κουστωδία των κουμπάρων, των μιζαδόρων της Zήμενς και των τρωκτικών του παρακμιακού ελληνικού καπιταλισμού.

Eκλέχθηκε ξανά πριν δυο χρόνια, αφού κάηκε η μισή Ελλάδα, σε πρόωρες εκλογές, που προκήρυξε επικαλούμενος τα προβλήματα της οικονομίας. Tώρα, αφού κάηκε η Αττική, ο Νερωνίσκος που βλέπει τις φωτιές των δασών και της οικονομίας σηκώνοντας τα χέρια ψηλά, τόλμησε να καλέσει τους εργαζόμενους να τον ξαναψηφίσουν πάλι για να εφαρμόσει ένα ανοιχτά αντιλαϊκό πρόγραμμα ταξικού πολέμου, με το τρίπτυχο: άγριες περικοπές των δημοσίων δαπανών, φορομπηχτική αφαίμαξη και αντιμεταρρυθμίσεις που θα καταργήσουν και τα υπόλοιπα κοινωνικά δικαιώματα των εργαζομένων κατ’ εντολήν της ΕΕ, του ΔΝΤ και των νταβατζήδων του ντόπιου μεγάλου κεφαλαίου! Ήταν φυσικό να τον στείλουν από εκεί που ήρθε!

Όμως ούτε το μεταλλαγμένο ΠAΣOK του «Γιωργάκη», που κέρδισε τις εκλογές, μπορεί να αντιμετωπίσει την κρίση του καπιταλισμού· είναι ο έτερος στυλοβάτης του συστήματος που θα επιχειρήσει να επιβάλει τα μέτρα που υπαγορεύουν οι τραπεζίτες, οι βιομήχανοι και η ιμπεριαλιστική Eυρωπαϊκή Ένωση. Kανείς δεν μπορεί να ξεχάσει πως ήταν το ΠAΣOK εκείνο που άνοιξε το δρόμο στις δεξιές ιδιωτικοποιήσεις και στην επίθεση στο ασφαλιστικό, ενώ τον περασμένο Δεκέμβρη συναγωνίστηκε το ΛA.O.Σ.στις απαιτήσεις για καταστολή της εξέγερσης. Tίποτα δεν έχουν να περιμένουν οι εργαζόμενοι από το ΠΑΣΟΚ και τις ψεύτικες υποσχέσεις του Γ. Παπανδρέου.

H λύση για την εργατική τάξη και τον εργαζόμενο λαό είναι η έξοδος από το χρεοκοπημένο οικονομικό, κοινωνικό και πολιτικό σύστημα, με ένα πρόγραμμα αποφασιστικών σοσιαλιστικών μέτρων, και πρώτα πρώτα εθνικοποίησης του τραπεζικού συστήματος χωρίς δεκάρα αποζημίωση στους καπιταλιστές. Tην κρίση να πληρώσουν οι καπιταλιστές όχι ο εργαζόμενος λαός.

Τίποτα δε θα αλλάξει τη ζωή μας αν δε δοθεί μια εργατική επαναστατική απάντηση στην κρίση και στο παρακμιακό αστικό κοινοβουλευτικό σύστημα παλεύοντας για την απαλλοτρίωση του μεγάλου κεφαλαίου, τη συντριβή του καταπιεστικού αστικού κράτους, την εργατική εξουσία και την εκ θεμελίων αναδιοργάνωση της κοινωνίας σε νέες, σοσιαλιστικές βάσεις.



Γαλλικά, αγγλόφωνα και αραβικά μέσα ενημέρωσης σχολιάζουν τα exit poll των ελληνικών εκλογών, συχνά με αιχμές για την οικογενειοκρατία στην Ελλάδα.

"Μπροστά οι Σοσιαλιστές στις πρόωρες εκλογές" είναι ο τίτλος άρθρο στην ιστοσελίδα της γαλλικής εφημερίδας Le Monde, η οποία τονίζει ότι σύμφωνα με τα exit poll η ΝΔ του Κ. Καραμανλή δέχθηκε μια τσουχτερή ήττα. Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι οι αρχηγοί των δύο μεγάλων κομμάτων, οι οποίοι είναι κληρονόμοι πολιτικών δυναστειών, έρχονται αντιμέτωποι για τρίτη φορά με προγράμματα διακυβέρνησης παντελώς διαφορετικά όσον αφορά την οικονομία.
"Για τον Γ. Παπανδρέου, ο οποίος έχασε δύο φορές από τον κ. Καραμανλή το 2004 και το 2007, οι εκλογές αυτές είναι κρίσιμες" τονίζει, ενώ επισημαίνει ότι η ψήφος των νέων, οι οποίοι είναι θύματα της ανεργίας που αγγίζει το 17% στα άτομα ηλικίας 15-29 ετών και συμμετείχαν στα βίαια επεισόδια του Δεκεμβρίου 2008, παραμένει αδιευκρίνιστη.

Η ιταλική La Repubblica μιλά για προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ με 42,5% (έναντι 36,4%για τη ΝΔ) και για αυτοδυναμία του κόμματος, όπως προκύπτει από τα exit poll. Όπως τονίζει, και οι δύο μονομάχοι προέρχονται από τις οικογένειες που μοιράστηκαν την εξουσία μετά το τέλος της δικτατορίας στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι ψηφοφόροι κλήθηκαν στις κάλπες για να επιλέξουν την κυβέρνηση που είναι ικανή να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Όπως τονίζει, ο κ. Παπανδρέου έχει ανάγκη μια πλειοψηφία στη Βουλή της τάξεως του 40%, κάτι που εξαρτάται από τα ποσοστά των Οικολόγων Πράσινων, τα οποία αυξήθηκαν – όπως εκτιμά – από τις μεγάλες πυρκαγιές του 2007 που στοίχισαν τη ζωή σε 77 ανθρώπους.

Το BBC αναφέρει ότι οι υποστηρικτές του ΠΑΣΟΚ έχουν ήδη στήσει γλέντι μετά την ανακοίνωση των exit poll που δίνουν προβάδισμα στο κόμμα με 41-44% και αυτοδυναμία.

Όπως τονίζει, ο πρωθυπουργός προκήρυξε πρόωρες εκλογές λέγοντας ότι χρειάζεται νωπή εντολή προκειμένου να προωθήσει το πρόγραμμά του για την αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων της χώρας, ωστόσο οι αντίπαλοί του υποστηρίζουν ότι απέτυχε να εκπληρώσει τις υποσχέσεις του για διαφάνεια και εκσυγχρονισμό. "Η κυβέρνηση επλήγη επίσης και από μια σειρά σκανδάλων διαφθοράς" γράφει.

Ο ανταποκριτής του BBC αναφέρει ότι οι ψηφοφόροι μάλλον προτίμησαν το πρόγραμμα τόνωσης της οικονομίας του κ. Παπανδρέου από την αυστηρή λιτότητα του κ. Καραμανλή.

Το αραβικό Al Jazeera International αναφέρει ότι τα exit poll δίνουν καθαρή νίκη στο ΠΑΣΟΚ. «Τα exit poll στην Ελλάδα συνήθως είναι αρκετά ακριβή και ακόμα και να λάβει το ΠΑΣΟΚ το χαμηλότερο ποσοστό, θα έχει σκίσει» δηλώνει ο ανταποκριτής του Al Jazeera Μπάρναμπι Φίλιπς. Όπως υπογραμμίζει, οι δημοσκοπήσεις υποδήλωναν ότι ο κ. Καραμανλής θα έχανε τις εκλογές, καθώς η κυβέρνησή του ταλανιζόταν από μια πολύ κακή οικονομία καθώς και μια σειρά σκανδάλων.
Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press αναφέρει σε τηλεγράφημά του ότι οι "οι Σοσιαλιστές επιστρέφουν στην εξουσία, μετά από πέντε χρόνια συντηρητικής διακυβέρνησης", τονίζοντας ότι οι ψηφοφόροι υπήρξαν οργισμένοι από τα συνεχή σκάνδαλα και μία αδύναμη οικονομία. Οπως υπογραμμίζει, η οικονομία αναμένεται να είναι η βασική πρόκληση για τη νέα κυβέρνηση.
Το Reuters, από την πλευρά του, σε άρθρο του που τιτλοφορείται "Οι Σοσιαλιστές επιστρέφουν στην Ελλάδα", επισημαίνει ότι η αιτία της ήττας της ΝΔ πρέπει να αναζητηθεί στην αποτυχία της να αντιμετωπίσει τη δυσχερή οικονομική κατάσταση. Υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα εμφανίζεται ως ο "αδύναμος κρίκος" της οικονομίας της Ευρωζώνης και χρειάζεται μία ισχυρή κυβέρνηση για να διαχειριστεί "μία οικονομία στα πρόθυρα της ύφεσης".

2/06/2005

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου