Σελίδες

Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Η ακροδεξιά πανούκλα εναντίον της Τέχνης και της ανθρωπιάς


Η
ακροδεξιά πανούκλα εναντίον της

Τέχνης και της ανθρωπιάς

Τελικά άλλη μία μουσική εκδήλωση συναδέλφωσης
Ελλήνων και μεταναστών δεν έγινε μετά την επέλαση των ανθρωποειδών της
ακροδεξιάς. Ήταν η δεύτερη μετά την Πλατεία Αττικής στις 16 Ιουλίου. Αυτή τη
φορά στον Αγ. Παντελεήμονα. Και ρωτάω λοιπόν κάθε άνθρωπο που έχει αντιληφθεί
που μας οδηγούν τα ακροδεξιά απόβλητα. Θα το ανεχτούμε για πολύ αυτό; Θα
αποφασίζουν οι φασίστες που θα γίνονται μουσικές εκδηλώσεις και με ποιους; Η
αστυνομία που κανένας δε την κάλεσε θα απομακρύνει τους καλλιτέχνες και θα
αφήνει τις συμμορίες των ΚΥΠατζήδων και παρακρατικών να σπάνε ανενόχλητες τις
μικροφωνικές εγκαταστάσεις; Τι λένε για όλα αυτά τα κόμματα της Αριστεράς που
παραθερίζουν αυτό το διάστημα; Τι λένε οι πολίτες αυτής της χώρας που βλέπουν
το αυγό του φιδιού να έχει εκκολαφθεί;

ΒΗΧΟΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Η αλήθεια είναι ότι και η Συναυλία αυτή δεν έγινε. Όπως μου είπε ο άνθρωπος που είχε τα μηχανήματα κάποιοι κανίβαλοι ανενόχλητοι και πριν ακόμα μαζευτεί κόσμος και πάει η ορχήστρα με τους τραγουδιστές προξένησαν ζημιές στη μικροφωνική και ο άνθρωπος τη μάζεψε άρον άρον. Η αστυνομία που εμείς είχαμε ζητήσει να μην έρθει τελικά μάλλον διευκόλυνε τους κανίβαλους να ρημάξουν όπως είχαν προειδοποιήσει, τα μηχανήματα.

Χωρίς μικροφωνική συναυλία δεν μπορεί να γίνει. Παράλληλα διάφορα φασιστοειδή άρχισαν να γράφουν σχόλια σε διάφορες ιστοσελίδες λέγοντας ότι τα γράφω εγώ!!!

Εμένα με ειδοποίησαν λίγο πριν φύγω από το σπίτι μου ότι η Συναυλία δε θα γίνει γιατί κάποιοι «κάτοικοι» κατέστρεψαν τις μικροφωνικές εγκαταστάσεις και κινδυνεύει η ζωή μου!!! Στην πραγματικότητα καμιά 30ριά αποβλακωμένοι ήταν αυτοί που σε λίγα λεπτά έκαναν τη ζημιά και του Δήμου του ήρθε κουτί να ακυρώσει και αυτή τη Συναυλία. Στις 9 το βράδυ μαζί με δύο συντρόφους πήγα στην πλατεία του Αγ. Παντελεήμονα και δεν υπήρχε ψυχή από τους παλικαράδες της χρυσής αυγής και τους «πατριώτες» μπαταρισμένους. Μιλήσαμε με μετανάστες – η πλατεία ήταν γεμάτη από μετανάστες – και οι περισσότεροι δεν είχαν αντιληφθεί τίποτα απ’ όσα γράφουν οι φαντασμένοι ακροδεξιοί υπάλληλοι του Μαρκογιαννάκη.

Πριν από λίγο γύρισα και είμαι οργισμένος με τη στάση ορισμένων συντρόφων που δεν μπορούν να κατανοήσουν ότι μπορούμε να κάνουμε και πάλι τις πλατείες και τις γειτονιές ελεύθερες για όλους τους ανθρώπους χωρίς την απειλή των μελανοχιτώνων. Οργισμένος που το κράτος χρησιμοποιεί ακροδεξιά αποβράσματα για να κάνει τη δουλειά του και ταυτόχρονα με την αφασία μεγάλου μέρους του κινήματος που αδιαφορεί και αφήνει να χάνονται ευκαιρίες συναδέλφωσης με τους μετανάστες εργάτες με τη βοήθεια και της Τέχνης.

Τη Συναυλία την χρηματοδότησε ο Κακλαμάνης λένε κάποιοι ντούροι επαναστάτες που χρησιμοποιούν καθημερινά χώρους που χρηματοδοτεί το κράτος. Τη με νοιάζει εμένα ποιος θα δώσει ένα μεροκάματο στους μουσικούς όταν εμένα μου δίνεται η ευκαιρία να χτυπήσω το ρατσισμό και να σπάσω το άβατο των φασιστών; Φυσικά δεν θα πηγαίναμε στον Αγ. Παντελεήμονα να κάνουμε επανάσταση. Να παίξουμε μουσική θα πηγαίναμε για τους κατοίκους της περιοχής Έλληνες και μετανάστες. Όμως αυτό και μόνο θα ήταν μία νίκη. Γιατί θα έβαζε στην άκρη τα ακροδεξιά σκατά.

Όπως έγιναν τα πράγματα μάλλον ήρθε κουτί και για το Δήμο που μετά την ακύρωση της Συναυλίας στην πλατεία Αττικής έκανε το παν να μην γίνει και η σημερινή. 3 το μεσημέρι και μετά από αλλεπάλληλες πιέσεις μας δέχτηκε ο Δήμος να πει το ΟΚ για τη Συναυλία. Χωρίς να κάνει διαφήμιση, μέχρι και υπάλληλοι του δήμου αγνοούσαν ότι θα γίνει αυτή η Συναυλία.

Τελικά άλλη μία μουσική εκδήλωση συναδέλφωσης Ελλήνων και μεταναστών δεν έγινε μετά την επέλαση των ανθρωποειδών της ακροδεξιάς. Ήταν η δεύτερη μετά την Πλατεία Αττικής στις 16 Ιουλίου. Αυτή τη φορά στον Αγ. Παντελεήμονα. Και ρωτάω λοιπόν κάθε άνθρωπο που έχει αντιληφθεί που μας οδηγούν τα ακροδεξιά απόβλητα. Θα το ανεχτούμε για πολύ αυτό; Θα αποφασίζουν οι φασίστες που θα γίνουν μουσικές εκδηλώσεις και με ποιους; Η αστυνομία που κανένας δε την κάλεσε θα απομακρύνει τους καλλιτέχνες και θα αφήνει τις συμμορίες των ΚΥΠατζήδων και παρακρατικών να σπάνε ανενόχλητες τις μικροφωνικές εγκαταστάσεις; Τι λένε για όλα αυτά τα κόμματα της Αριστεράς που παραθερίζουν αυτό το διάστημα; Τι λένε οι πολίτες αυτής της χώρας που βλέπουν το αυγό του φιδιού να έχει εκκολαφθεί;

20 Ιουλίου 2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου