Σελίδες

Σάββατο 7 Μαΐου 2011

BIOMHXANIEΣ ΘΑΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΡΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΡΠΑΧΤΗΣ


BIOMHXANIEΣ ΘΑΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΡΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΡΠΑΧΤΗΣ

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΝΕΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ στις 5 Ιούλη 1995

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΗΧΟΣ

"Η Θρησκευτική αθλιότητα είναι, από μια μεριά, η έκφραση της πραγματικής αθλιότητας, και απ΄ την άλλη μεριά η διαμαρτυρία ενάντια στην πραγματική αθλιότητα", έλεγε στα χρόνια του ο Μαρξ, ενώ στις αρχές του αιώνα ο Μπουχάριν συμπλήρωνε πως "τα φαινόμενα μας φαίνονται τυχαία ή συμπτωματικά, μόνο όταν δε γνωρίζουμε τα αίτια που τα προκαλούν... Ο ιδεαλισμός - πατώντας ακριβώς στην άγνοια - τα φορτώνει όλα στο Θεό, που... εποίησε τα πάντα εν σοφία, δημιουργώντας δίπλα στον Αδάμ τους ψύλλους, τις πόρνες, τους δολοφόνους, τη λέπρα, το αλκοόλ...". Όσο, λοιπόν, ισχύει η παραπάνω εξήγηση για το φαινόμενο της μεταφυσικής προσέγγισης των πραγμάτων και της αντικατάστασης της πραγματικότητας με τα κάθε λογής παραμορφωτικά είδωλά της, άλλο τόσο ισχύει ότι στο κατώφλι του 2000 μ.Χ. αρκετοί προσπαθούν μέσω της προβολής του αποκρυφισμού, της μαγείας και της σατανολατρείας να αποσιωπήσουν τα - καθόλου άγνωστα πια - αίτια, που οδηγούν σε "δυσεξήγητα" φαινόμενα, αναπαράγοντας και εξυμνώντας κατ΄ αυτόν τον τρόπο την άγνοια και την οπισθοδρόμηση.

Στις μέρες μας δε, και αφού οι διάφοροι Φουκουγιάμα διέγραψαν με μια μονοκονδυλιά την ίδια την ιστορία και τη συνέχειά της, αφού πετάξαν στα σκουπίδια αρχές, αξίες, ιδανικά και οράματα, στήνουν τα ντεκόρ τους για να μας πείσουν ότι όλα τελείωσαν! Άρα η "ουτοπία" για ένα κόσμο γήινο καλύτερο είναι βλακώδης όσο βλακώδης είναι η συμμετοχή σου στην πάλη για την κατάκτηση της γνώσης και ιδιαίτερα των νομοτελειών της κοινωνικής εξέλιξης. Αρκεί η ενατένιση του ουρανού για την επίλυση των προβλημάτων, ή η γνώση της όποιας καφετζούς ή αστρολόγου (που παρεπιπτόντος αν κάποιος δεν μπορεί να διαβάζει τις προβλέψεις της στα περιοδικά δεν έχει παρά να την παρακολουθεί στα τηλεοπτικά σόου της ανείπωτης βλακείας), που σε πιο σοφιστικέ έκδοση, από εκείνη που θέλει η παράδοση, μοιράζει πληροφορίες για "τη μοίρα και το ριζικό"!

Κύριοι πρωταγωνιστές σ΄ αυτή τη βιομηχανία των αποκρυφιστικών κηρυγμάτων οι επίγειοι "εκπρόσωποι του Θεού", που σεινάμενοι και κουνάμενοι και ανάλογα με το θέμα (ή το ανάθεμα) που καλούνται να ερμηνεύσουν στα τηλεοπτικά πάνελ, προσέρχονται άλλοτε ρασοφόροι άλλοτε χωρίς ράσα. Την ίδια ώρα πλήθος σαλτιμπάγκων ντύνουν με το μανδύα των αιρέσεών τους τους μύθους και πουλούν σε μεταμεσονύχτιες εκπομπές εν μέσω στριπτίζ, Πλεύρη και Μυλωνά! Δεν λείπουν φυσικά και τα σχετικά ανταλλάγματα, καθ΄ όλα υλικά παρακαλώ, που τους βοηθούν να την περνούν μπέηκα σ΄ αυτό τον μάταιο κόσμο στην υγεία των κορόιδων. Να πούμε ότι τα μεγαλύτερα θύματα σ΄ αυτή την τηλεσατανολατρεία είναι οι ίδιοι οι πιστοί που βλέπουν το θρησκευτικό τους φρόνημα να γίνεται εμπόριο, άλλοτε άλλοθι για τη διαφήμιση των αγαθοεργιών κάποιων εργατοπατέρων και άλλοτε προθάλαμος για την πολιτική σταδιοδρομία των επίδοξων ταγών. Επειδή λοιπόν πρέπει να καλύπτονται όλα τα γούστα, ο μπαξές έχει απ΄ όλα: Μάγους του "καλού" και του "κακού", "δασκάλους" που πλασάρους ως εξήγηση για τα δεινά του ανθρώπου, από το ΑΙDS μέχρι τον ιό Εμπολα, την οργή του (κάθε λογής) Κυρίου τους. Φασιστοειδή που δια την εξύμνηση του "αρχαίου αθάνατου πνεύματος" (ας είναι καλά ο ΤΗΛΕ ΤΩΡΑ, ο ΑΝΤΕΝΑ και οι άλλοι χριστιανικοί και πατριωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί) διακηρύσσουν την ανωτερότητα της "ελληνοορθόδοξης φυλής", προφήτες της καταστροφής του κόσμου, που θα έρθει σαν τιμωρία γιατί δεν είμαστε "καλοί". Βέβαια το τί εννοούν καλοσύνη οι εν λόγω τσαρλατάνοι του ανορθολογισμού θα το πούμε παρακάτω.

Eτσι από τους τηλεοπτικούς εξορκισμούς που ευδοκίμησαν πέρσι εν μέσω της σατανολαγνείας, στην οποία επιδόθηκαν οι αστέρες της ΤV και τη διαφήμιση των αιρέσεων της αρπαχτής περάσαμε στη βιομηχανία θαυμάτων, που έστησαν - μπροστά στην κάμερα και με τη βοήθειά της - οι κουνάμενοι ρασοφόροι μεταφορείς της "Αγίας Ζώνης" σε πρώην και νυν πρωθυπουργικές κατοικίες, αλλά και αντιπροσωπείες αυτοκινήτων και φτάσαμε στη Ζυρίχη, όπου οι βιομήχανοι και οι πολιτικοί φίλοι τους έναντι 3 δισ. δραχμών, τα οποία προσέφεραν "ταπεινά" για την ανέγερση ναού. "Τόσο "ταπεινά" που τα τηλεοπτικά συνεργεία δεν έχασαν καμιά σκηνή της ευλαβούς "ευποιίας", ούτε βέβαια εκείνη της τιμώμενης πρωθυπουργικής συζύγου, που δε χάνει ευκαιρία, παρουσία του εξομολογητή της ή όχι, να προσεύχεται για τους σεισμόπληκτους της Κοζάνης, των Γρεβενών, του Αιγίου και γενικώς...

Την ίδια ώρα οι μαιτρ του θεάματος δεν παραλείπουν (αυτό έλειπε) για κάθε πλέον πρόβλημα που απασχολεί ή δεν απασχολεί ή δεν απασχολεί την κοινή γνώμη, να παρέχουν αφειδώς χρόνο σε παπάδες ή άλλους εκκλησιαστικούς παράγοντες ώστε να δώσουν την κατήχησή τους στο... ποίμνιο. Αυτοί οι παπάδες λοιπόν έχουν άποψη και λύσεις επί παντός επιστητού, σαν "φωτισμένοι" εκπρόσωποι του Θεού: από το ΑΙDS και την κατάσταση στα ΜΜΕ, μέχρι τα τηλεοπτικά σίριαλ, το Σάκη τον υδραυλικό, τους σεισμούς και το Σύνταγμα της Ελλάδας. Αυτό που δεν μας είπαν ακόμα (και ούτε θα μας το πουν ποτέ) είναι το αν οι συνεχείς αχρειότητες στη Λάρισα έχουν σχέση με την περιουσία της εκεί Μητρόπολης (Ήμαρτον κύριε).

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ (καλά άσε τη ΝΔ, το Μητσοτάκη ή το Σαμαρά) με δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου μας είπε πως η κριτική που έγινε από πολλούς προς τους Χριστέμπορους, που με την "Αγία Ζώνη" πουλούσαν επί δεκαημέρου θαύματα στην Αθήνα, θεωρείται ως "μη σεβασμός της ευλάβειας των πιστών"(!) Όχι κι έτσι ρε παιδιά. Και βλέπουμε να στήνονται σε υπουργικές συσκέψεις - προς άγραν ψήφων φυσικά δια του ψαρέματος στα νερά του θρησκευτικού φρονήματος πολιτών - φαντασμαγορικά σόου και φθινοπωρινές φιέστες στην Πάτμο με αφορμή τα 1900 χρόνια της Αποκάλυψης του Ιωάννη και βεβαίως δε σταματούν οι τηλεοπτικές μετάνοιες πρωθυπουργών (και μάλιστα "σοσιαλιστών"), συζύγων τους και πολιτικών αστέρων που δείχνουν το δρόμο στους εργαζόμενους για την αντιμετώπιση των δεινών τους. Ευχαριστούμε κύριοι αλλά δεν θα πάρουμε.

Όλα τα παραπάνω και άλλα πολλά που δε χωράνε σ΄ αυτές τις γραμμές είναι μια μικρή αποτύπωση των όσων συμβαίνουν στην Ελλάδα του 2000. Μια Ελλάδα που για να αντέξει ο λαός της τη "νηστεία" της λιτότητας, προσφέρει ως αντίδοτο την προσευχή! Που για να απαλυνθεί ο πόνος όσων υφίστανται τις καταστροφικές εκρήξεις της φύσης γίνεται επίκληση της Θείας Χάρης, ώστε να απαλλάσσονται και εκείνοι που φρόντισαν με την εγκόσμια δράση τους να προκαλούν τη φύση και εκείνοι που κυβερνούν δια φιλάνθρωπων εξαγγελιών και απανθρώπων πράξεων. Πρόκειται για μια Ελλάδα που ο λαός της μετατρέπεται σε θύμα κατήχησης του τύπου "υπομονή και κουράγιο έχει ο Θεός" και επιχειρείται να παραδοθεί στην αγκαλιά της εξατομικευμένης αντοχής της δυστυχίας. Που τον μαθαίνουν, αξιοποιώντας ακόμα και γι΄ αυτό την πίστη απλοϊκών ανθρώπων, να προσεγγίζει τη φονική δράση των ιμπεριαλιστών στα Βαλκάνια στη βάση ποιοι από τους εμπόλεμους είναι "ομόθρησκοί" του. Που, τελικά, θα ήθελαν να τον προσηλυτίσουν στην άποψη ότι δεν χρειάζεται να συμμετέχει στις λεωφόρους της κοινής δράσης με τους άλλους εργαζόμενους, αλλά "να κάτσει στα αυγά του", είτε απομονωμένος σε κάποιες γωνίες, στολισμένες με εικονίσματα (απ΄ όπου όμως απουσιάζει ο Θεός) ή όχι, είτε αποχαυνωμένος από την παρακολούθηση της διαδρομής του ωροσκόπου του είτε ζαλισμένος από τους παντοειδούς χρωματικής βλακείας μάγους και "αρχιερείς". Δίπλα όμως στο μυστικισμό και στη βλακεία συνυπάρχει το καθαρό μυαλό και η ζωντανή συνείδηση. Ο μεσαίωνας που επιδιώκουν να κυριαρχήσει, είναι καταδικασμένος ιστορικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου